Provincie Flevoland Strategie en Beleid
< Terug naar lijst

Senior adviseur natuur (0,8-1,0 fte)

Solliciteren

Provincie Flevoland is een ontwikkelingsgerichte provincie in een prachtige groen/blauwe omgeving . We werken aan verschillende  projecten , zoals biodiversiteit, essentaksterfte, grote grazers, Oostvaardersplassen, stikstof en organisatie rond faunabeheer. Samen creëren we ruimte voor het ontwikkelen van een toekomstbestendig Flevoland. Ter versterking van onze afdeling Strategie en Beleid zijn we op zoek naar een senior adviseur natuur.

De afdeling

De afdeling Strategie & Beleid (S&B) speelt proactief in op de ruimtelijk-economische ontwikkelingen binnen Flevoland. Onze missie is “Ruimte creëren voor een toekomstbestendig Flevoland, waar het goed wonen, werken en recreëren is”. Provincie Flevoland is een ontwikkelingsgerichte provincie in een prachtige groen/blauwe omgeving. Uitdaging is om nieuwe ontwikkelingen zo vorm te geven dat ze bijdragen aan het verbeteren van die kwaliteit. Begrippen als ‘natuurinclusief  ontwerp’ en ‘ja, mits’ zijn daarbij van toepassing. Vergunningverlening (Wet natuurbescherming/PAS) wordt binnen de afdeling uitgevoerd, de uitvoeringsdienst (OFGV) draagt zorg voor handhaving.

Wat ga je doen

Als adviseur ben je onderdeel van het team natuur en ben je als senior breed inzetbaar bij complexe en/of bestuurlijk gevoelige dossiers (zoals bv. biodiversiteit, essentaksterfte, grote grazers, Oostvaardersplassen, stikstof, organisatie rond faunabeheer). Ook adviseer je vanuit politiek bestuurlijke ervaring over complexe vergunningaanvragen. Dit doe je in overleg met de vergunningverleners.

Je bent strategisch adviseur bij vertalen van Europese en landelijke ontwikkelingen naar (lange)termijn ecologische doelen voor de provincie en de vertaling hiervan naar plannen, programma’s, begroting  etc. Ook ben je trekker van projecten in het kader van N2000 of bijvoorbeeld, Natuurbeschermingswet of de transitie van het faunabeheer. Je bent accounthouder voor externe partners.

Binnen het team ligt de inhoudelijke eindverantwoordelijkheid bij de senior adviseurs. Dat betekent dat je zorgt voor tijdigheid en kwaliteit van (beleids)stukken en informatievoorziening van jezelf en van de teamleden naar de portefeuillehouder en Gedeputeerde en Provinciale Staten. Je bent voor de bestuurders beschikbaar gedurende commissie en Statenvergaderingen.

Wat breng je mee

 • WO werk- en denkniveau
 • Kennis van natuur en ecologie: zowel in praktische zin (veldkennis) als meer theoretisch op gebied van beleid en regelgeving;
 • In staat vanuit een oplossingsgerichte houding de regelgeving toe te passen;
 • Minimaal 5 jaar ervaring met natuurwetgeving en vergunningverlening in brede zin;
 • Inzicht in het functioneren van relevante netwerken TBO’s, FBE, WBE;
 • Beschikt over een relevant netwerk.

Wat bieden wij jou

 • Een salaris van minimaal € 3.956,65 en maximaal € 5.652,35 (schaal 12) bruto per maand bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van ervaring en opleiding;
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het Individuele Keuze Budget van circa 22% bovenop je maandelijkse salaris;
 • De mogelijkheid om extra vakantiedagen bij te kopen, een goede pensioenregeling, mogelijkheid tot flexibel werken, een laptop en iPhone van de zaak en een NS Business Card;
 • Een persoonlijk opleidingsbudget van € 5.000;
 • Een uitstekende balans tussen werk en privé;
 • Een dienstverband voor 1 jaar met bij goed functioneren uitzicht op een vaste aanstelling;
 • Een werkplek op 2 minuten lopen van station Lelystad, die ook met de auto goed te bereiken is.

Meer informatie en reageren

Wil jij je talenten graag inzetten bij provincie Flevoland? Reageer dan vóór 16 december 2019 via het sollicitatiefomulier. Wil je eerst meer weten over deze vacature, dan kun je contact opnemen met John Visbeen, Adjunct-hoofd cluster Natuur & Samenleving van afdeling Strategie & Beleid: 06-15957754. Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

 

Vacature delen op:

Referentienummer:

1976

Sluitingsdatum:

15-12-2019

Locatie:

Lelystad

Contactpersonen:

Dick Visscher
tel.: 0320-265317
John Visbeen
mobiel: 06-15957754

Company homepage:

http://www.flevoland.nl/home
Terug naar boven