Provincie Flevoland Expertiseteam Juridisch specialisten
Terug naar vacature-overzicht

(junior) Juridisch adviseur

32 - 36 uur | WO | min. € 3.385,60 en max. € 4,778,94

 

Wil jij je ontwikkelen als jurist en wil jij je specialiseren in het Omgevingsrecht? Wil jij bovendien jezelf ontwikkelen als adviseur voor ons bestuur? Wil je ons management en de beleidsadviseurs binnen Provincie Flevoland juridisch adviseren over wet- en regelgeving en provinciaal beleid op het gebied van water en bodem? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Waar kom je te werken?

Je gaat werken in het expertise team Juridisch specialisten. Vanuit die positie ben je breed inzetbaar binnen de provincie. Jouw team werkt zelfstandig en zoekt de verbinding met andere collega's binnen de provincie. Het team is initiatiefrijk en zoekt een teamspeler als nieuwe collega.

Jouw toekomstige baan als (Junior) Juridisch adviseur?

Als juridisch adviseur richt jij je voornamelijk op het adviseren over de juridische aspecten rond het provinciaal beleid, meer specifiek water en bodem. Denk daarbij aan onderwerpen zoals het regionale waterprogramma en het waterschapsreglement etc. Je hebt dan ook kennis van de wet- en regelgeving op het gebied van water en bodem, zoals de Kaderrichtlijn Water en de Omgevingswet, of bent bereid je daarin te verdiepen. In deze functie krijg jij de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen tot Juridisch adviseur. Je wordt begeleid door je directe collega's, zij zijn ervaren juristen die je de kneepjes van het vak alsmede de "couleur locale" graag meegeven.
Je draagt bij aan het onderhouden en actualiseren van provinciaal beleid en regelgeving over water en bodem. Dit in afstemming met de beleidsmedewerkers, het waterschap en de omgevingsdiensten. Daarnaast houd jij je bezig met het adviseren van bestuur, management en beleidsmedewerkers over de uitvoering van ons beleid. Jouw adviezen gaan over (ontwikkelingen in) landelijke regelgeving en de toepassing daarvan. Samen met de inhoudelijke beleidsmedewerkers houd je juridische instrumenten actueel, zoals (andere) verordeningen en beleidsregels. Ook bewaak je de juridische kwaliteit van producten van de provincie en het implementeren van landelijke regelgeving.

Wat breng je mee?

  • WO werk- en denkniveau (richting bestuursrecht, kennis van de Omgevingswet is een pré);
  • Idealiter heb je circa 2 jaar werkervaring;
  • Interesse voor politiek-bestuurlijke processen.

Als persoon ben jij:

  • Bereid om te leren en heb je een brede interesse (want het domein van de fysieke leefomgeving is breed);
  • In staat om zelfstandig te werken, je stemt goed af en gaat door tot dat je een oplossing hebt gevonden;
  • Gericht op de samenwerking en je legt makkelijk verbindingen;
  • Analytisch en snel in staat (complexe) vraagstukken te doorgronden;
  • Communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk.

Wat bieden wij jou?

  • Een salaris van minimaal € 3.385,60 en maximaal € 4,778,94 (schaal 10) bruto per maand bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van ervaring en opleiding; Bij ruime ervaring is schaal 11 bespreekbaar.
  • De mogelijkheid om je door cursussen of opleidingen verder te ontwikkelen. Bijvoorbeeld op het terrein van het omgevingsrecht en in het bijzonder op het gebied van water en bodem;
  • Begeleiding door een kundig team dat bestaat uit ervaren juristen;
  • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een Individueel Keuze Budget van ruim 22% boven op je maandelijkse salaris. Daarmee kun je bijvoorbeeld extra vakantiedagen kopen. Ook krijg je een goede pensioenregeling, een laptop van de zaak en een NS Business Card;
  • Een persoonlijk opleidingsbudget van € 5.000;
  • Een dienstverband voor 1 jaar met bij goed functioneren uitzicht op een vaste aanstelling;
  • Een werkplek op 2 minuten lopen van station Lelystad, plus een volledig ergonomisch ingerichte thuiswerkplek.

Meer informatie en reageren

Wil jij je expertise graag inzetten bij provincie Flevoland? Reageer dan via het sollicitatieformulier we komen dan zo spoedig mogelijk bij je terug met feedback. Graag ontvangen wij een motivatiebrief met daarin voorbeelden van jouw juridische kennis en ervaring met de genoemde, of direct vergelijkbare vakgebieden. Wil je eerst meer weten over deze vacature, dan kun je contact opnemen voor het proces met Erik Krüse adviseur recruitment, 06-41656581, en voor de inhoud met Robert Bolmer, robert.bolmer@flevoland.nl.

Vacature delen op:

Referentienummer:

2401

Regio:

  • Flevoland

Vacaturetype / functietype:

Contract

Werkuren:

Fulltime

Werkdagen:

Dag

Contactpersonen:

Kantooradres:

Visarenddreef 1 8232 PH Lelystad

Locatie: