Provincie Flevoland Expertiseteam Human Relations
Terug naar vacature-overzicht

Corporate recruiter

32 - 36 uur | HBO/WO | min. € 3.385,60 - max. € 5.564,56 

 

Als jongste provincie van Nederland werken we - samen met onze partners - aan grote en complexe opgaves op het gebied van wonen, energie en digitalisering. Dat kunnen we niet zonder te investeren in onze medewerkers en werk te maken van het aantrekken van nieuw talent.  Als recruiter ga je hiermee aan de slag. Heb jij ideeën hoe je dit zou kunnen aanpakken?

Jouw toekomstige baan als corporate recruiter

In deze functie voer je de regie over het gehele recruitmentproces en ben je als adviseur betrokken bij de werving, selectie en indiensttreding van nieuwe collega's. We willen de beste kandidaat op de juiste plaats: Met een caseload van zo’n 50 vacatures per jaar krijg je daar de ruimte voor. Zo heb je tijd om te investeren in de nodige kennis van onze vacatures en kan je bouwen aan een duurzame relatie met onze managers en potentiële kandidaten.

Je zorgt voor wervende vacatureteksten en adviseert managers bij het maken van een wervingsprofiel. Als het nodig is start je een campagne, zoek je op LinkedIn of duik je in bepaalde netwerken zodat we de juiste kandidaten weten te bereiken. In de professionalisering naar een meer objectief selectieproces speel je een belangrijke rol. Daarom zal je ook betrokken zijn bij selectiegesprekken, die we steeds vaker gestructureerd willen laten verlopen. Je weet als geen ander wat er komt kijken bij een gestructureerd selectiegesprek, kan deze vorm geven en adviseert daarin managers op een plezierige manier.

Ons recruitmentproces is nog niet in beton gegoten. Samen met je collega-recruiters en de strategisch recruitmentadviseur ga je aan de slag met de ontwikkeling van een innovatieve werkwijze die past bij onze organisatie en aantrekkelijk is voor kandidaten. Zonder daarbij mensen en maatwerk uit het oog te verliezen.  Om recruitment naar een hoger niveau te brengen, werk je ook mee aan andere grotere recruitmentprojecten, waarbij we er doelbewust voor kiezen onze eigenheid te laten zien. Projecten waar we mee aan de slag gaan en jouw kennis bij kunnen gebruiken is het opzetten van campusrecruitment en talentpools, deelnemen aan regionale netwerken en beurzen en het neerzetten van ons werkgeversmerk.

Waar kom je te werken? 

Als jongste provincie van Nederland zijn we gewend om voorop te lopen. Nog altijd in de geest van de oude pioniers, maar met de nieuwste ideeën. Flevoland, een plek waar letterlijk de ruimte is. De ruimte om te werken, te leven en te groeien.  Je gaat aan de slag in een lerende organisatie waarin professionaliteit van medewerkers centraal staat. Innovatief en vernieuwend. 

Samen met 20 enthousiaste collega’s vormen we het expertiseteam Human Relations, bestaande uit HR Business Partners, HR specialisten (o.a. recruitment, leren en & ontwikkelen, juridische zaken, Vitaliteit & gezond werken en Participatiewet), de HR-ondersteuning en de salarisadministratie. Je werkt binnen recruitment nauw samen met twee andere recruiters, een strategisch recruitmentadviseur en een HR-assisent. Het team HR maakt op dit moment de transitie van ondersteunende afdeling naar een tactische en strategische sparringpartner.

Wij willen graag een inclusieve organisatie zijn waarin we elkaar helpen en zorgen voor een klimaat waarin iedereen zich gehoord voelt en kan werken aan de eigen ontwikkeling. Samen realiseren we de maatschappelijke opgaven waar we als organisatie voor staan.

Wat breng je mee?

Voor deze functie als corporate recruiter beschik je over:

  • Aantoonbaar hbo/wo werk- en denkniveau. Dit kan op verschillende manieren blijken, zoals:
    • Of een afgeronde opleiding in een relevante richting zoals HR, psychologie, communicatie of bestuurskunde.
    • Of minimaal 2 jaar werkervaring als (corporate) recruiter in een complexe organisatie.
  • Affiniteit met de overheidssector. Het is een pre als je al eerder binnen een overheidsorganisatie hebt gewerkt.

Aan competenties breng je mee:

  • Omgevingsbewustzijn: Het vermogen om cultuur, gedrag en veranderingen in de organisatie te herkennen, te begrijpen en indien nodig daarop te anticiperen. 
  • Verbindend: In staat zijn om mensen te binden en relaties op te bouwen.
  • Overtuigingskracht: Anderen kunnen beïnvloeden en overtuigen van standpunten, ideeën of beslissingen.
  • Leergierig:  De bereidheid en het vermogen om nieuwe kennis, vaardigheden en inzichten op te doen en deze effectief toe te passen in verschillende situaties. 
  • Gespreksvaardig: De techniek om effectief te communiceren, waaronder het vermogen om te luisteren, door te vragen en eigen standpunten kenbaar te maken.

Wat bieden we jou?

Werk dat uitdaagt: Hier kun je verschil maken en krijg je alle ruimte jezelf verder te ontwikkelen als corporate recruiter.
Je kunt rekenen op:

  • Een salaris van minimaal € 3.385,60 en maximaal € 5.564,56 bruto per maand (schaal 10 of 11) bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van ervaring en opleiding.
  • Je krijgt een Individueel Keuze Budget van 22,37% bovenop je maandelijkse salaris. Dat kan je laten uitbetalen of daar bijvoorbeeld extra vakantiedagen van kopen.
  • Een dienstverband voor 1 jaar met bij goed functioneren zicht op een vaste aanstelling.
  • Een persoonlijk opleidingsbudget van € 5.000,- voor 5 jaar.
  • Een NS Business Card voor je woon-werkverkeer.
  • Een laptop en telefoon van de zaak.
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een thuiswerk- en internetvergoeding, een goede pensioenregeling en 50% betaald ouderschaps- en zorgverlof.
  • Een werkplek op 2 minuten lopen van station Lelystad en plus een volledig ingerichte ergonomische thuiswerkplek. 
  • We werken in een omgeving die het best aansluit bij het vraagstuk waar je mee bezig bent. Dat kan vanuit huis, het provinciehuis of een andere omgeving. Afstemming gebeurt in overleg.

Meer informatie en reageren

Heb je interesse in deze functie en wil je eerst meer te weten komen voordat je solliciteert? We maken graag kennis met je onder het genot van een kop koffie of thee bij ons op kantoor. Op deze manier kan je rustig met ons kennismaken en heb je alle ruimte om je vragen stellen. Dit kan bij voorkeur op maandag 6 mei of als dit niet uitkomt ook op een ander moment. Neem contact op met Onno Quispel (06-41 76 74 62) voor het maken van een afspraak.

Enthousiast geworden na het lezen van de vacature en wil je meteen solliciteren?  Dat kan natuurlijk ook. Reageer via de sollicitatiebutton en laat je gegevens achter. We nemen dan binnen enkele werkdagen contact met je op.

Op dinsdag 14 mei hebben we de eerste selectiegesprekken gepland. De vacature sluit zodra we de juiste match gevonden hebben.

Vacature delen op:

Referentienummer:

2449

Regio:

  • Flevoland

Contactpersonen:

Onno Quispel

mobiel: +31 641767462

Kantooradres:

Visarenddreef 1 8232 PH Lelystad

Locatie: