Provincie Flevoland
Terug naar vacature-overzicht

Beleidsadviseur Kabinet

32 - 36 uur | HBO/WO | min. € 3.385,60 en max. € 5.564,56 

 

Ben jij op zoek naar een dynamische werkomgeving, waarin jij jezelf mag laten zien en waar je kennis en kunde gewaardeerd én benut worden? Dan ben jij de persoon die we zoeken! Ter versterking van ons team Kabinet van de Commissaris van de Koning zoeken wij een enthousiaste (beleids)adviseur of iemand die zich daartoe wil ontwikkelen.

Waar kom je te werken?

Provincie Flevoland maakt het verschil door- en met haar medewerkers. Wij zijn ervan overtuigd dat vertrouwen, eerlijkheid en het benutten van elkaars potentieel, de formule is voor het succesvol uitvoeren van onze werkzaamheden. Met hart voor de publieke zaak werken wij aan strategische thema's en onderscheiden wat daarin politiek-bestuurlijk belangrijk is. Je thuisbasis is het expertiseteam Kabinet. Dit team maakt deel uit van de eenheid Bestuur. Daarin werken ook collega's als bestuursadviseur voor Gedeputeerde Staten, het secretariaat voor de Gedeputeerden en het Bureau van de Bestuurssecretaris. Wij ondersteunen en adviseren samen de commissaris van de Koning en het college van gedeputeerde staten bij hun werk voor de provincie Flevoland. Alle teams werken aan de kwaliteit van het openbaar bestuur.

Ons team Kabinet ondersteunt en adviseert de Commissaris van de Koning in brede zin. Denk daarbij aan zijn rol bij burgemeestersaangelegenheden, advisering over Koninklijke onderscheidingen en Predicaten het toezicht houden op en het ontwikkelen van beleid met betrekking tot de aanpak van ondermijnende criminaliteit, crisisbeheersing en veiligheid. Verder heeft de Commissaris een belangrijke rol en verantwoordelijkheid bij het bewaken en bevorderen van bestuurlijke integriteit en de kwaliteit van het openbaar bestuur. De Commissaris is het boegbeeld van de provincie en wordt door het team ook bijgestaan in zijn representatieve taken.

Jouw toekomstige baan?

Je werkt binnen het team kabinet onder verantwoordelijkheid van de kabinetschef en de senior adviseurs samen met de andere collega's aan een goede ondersteuning en advisering van de Commissaris van de Koning. Je bent breed inzetbaar en pakt zelfstandig taken en projecten op binnen het kabinet. Als beleidsadviseur ben je verantwoordelijk voor het taakveld vieren en herdenken en ontwikkel je daar beleid voor. Je organiseert en annoteert de reguliere ambtsbezoeken die de Commissaris aflegt, je zorgt voor een annotatie voor verschillende overleggen die de commissaris heeft, waaronder de Kring van Commissarissen. Je behandelt vragen en verzoeken aan de Commissaris en stelt bestuurlijke protocollen op. Dit kan gaan over onderwerpen als bestuurlijke integriteit en weerbaarheid. Zo nodig pak je ook andere werkzaamheden op binnen het taakveld van de andere teams.

Je werkt als beleidsadviseur op het grensvlak tussen het provinciebestuur, de ambtelijke organisatie en de politiek. Wij werken opgavengericht binnen een continue veranderende omgeving en weten om te gaan met tegenstellingen en uiteenlopende belangen. Je houdt binnen deze dynamische omgeving makkelijk het overzicht en kan snel schakelen tussen verschillende dossiers. Je draagt actief ideeën aan om ambtelijke en bestuurlijke processen soepel te laten verlopen en borgen. Samen met het team ben je daarom alert op risico's en kansen en dit weet jij proactief om te zetten in een heldere advisering aan de Commissaris. Je volgt het nieuws en analyseert relevante politieke en bestuurlijke ontwikkelingen.

Wat breng jij mee?

Je bent flexibel en je beweegt gemakkelijk op verschillende niveaus en in een bestuurlijke context. Je bent omgevingsbewust, haalt je kennis en kunde van buiten naar binnen en je weet dit te vertalen in concrete adviezen. Je bent goed in staat om je mondeling en schriftelijk uit te drukken. Je weet je communicatie en adviezen aan te passen aan de situatie en je bent minimaal 4 dagen per week beschikbaar.

En verder beschik je over;

  • een afgerond HBO-/ WO-opleiding die aansluit op de werkzaamheden en het werkveld, bijvoorbeeld in de richting Bestuurskunde, Geschiedenis, Rechten, Politicologie of Communicatiewetenschappen.
  • kennis van overheidsorganisaties en gevoel voor (politiek-bestuurlijke) verhoudingen.
  • een gezonde dosis relativeringsvermogen en humor.
  • een flexibele werkhouding en je bent stressbestendig.
  • bereidheid om op onregelmatige tijden en verschillende locaties te werken.

Als persoon ben je:

  • integer
  • analytisch en assertief
  • samenwerkingsgericht
  • een teamspeler
  • leergierig
  • representatief
  • communicatief vaardig

Wat bieden wij jou aan?

  • Een salaris van minimaal € 3.385,60 en maximaal € 5.564,56 (schaal 10 of 11) bruto per maand bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van ervaring en opleiding.
  • Een dienstverband voor 1 jaar met bij goed functioneren zicht op een vaste aanstelling.
  • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een Individueel Keuze Budget van 22,37% boven op je maandelijkse salaris. Daarmee kun je bijvoorbeeld extra vakantiedagen bij kopen.
  • Een goede pensioenregeling, een laptop en een NS Business Card.
  • Een persoonlijk opleidingsbudget van € 5.000.
  • Een werkplek op 2 minuten lopen van station Lelystad en de mogelijkheid om thuis te werken met bijbehorende (ergonomische) thuiswerkmiddelen.

Meer informatie en reageren

Enthousiast geworden na het lezen van de vacature? Reageer dan voor 10 mei 2024 a.s. via de sollicitatiebutton en laat je gegevens achter. Wij komen graag met jou in contact!

Wil je eerst meer weten over deze vacature, dan kun je contact opnemen met Erik Krüse, Recruitment Adviseur via 06 41656581 of Erik.Krüse@Flevoland.nl. Je mag ook mailen met Miranda Duiveman, Kabinetschef, via miranda.duiveman@flevoland.nl.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure. Aan het einde van het proces wordt er een VOG en referenties gevraagd.

 

Vacature delen op:

Referentienummer:

2444

Sluitingsdatum:

09-05-2024

Locatie:

Lelystad

Contactpersonen:

Kantooradres:

Locatie: