Provincie Flevoland Informatievoorziening
< Terug naar lijst

Functioneel beheerder technische koppelingen en dataplatform (0,8 fte)

Solliciteren

Ben jij op de hoogte van moderne technieken voor het koppelen van informatiesystemen? Heb je ervaring met regievoering over de realisatie van dergelijke koppelingen? En ben jij in staat om dergelijke complexe technieken op een begrijpelijke manier te ontwikkelen in samenwerking met gebruikers? Dan zoeken wij jou voor de functie van Functioneel beheerder van een aantal technische applicaties.

Positie

Je werkt bij de (ondersteunende) afdeling Informatievoorziening (IV). De afdeling (25 fte) zorgt zowel voor goed en veilig functionerende ICT-systemen als voor de ondersteuning van de realisatie van de uitdagende IV-projectenportfolio van de provincie.

De afdeling IV is in 2016 gevormd en bestaat uit 3 clusters: Beleid & architectuur (B&A), Informatiemanagement (IM) en Informatie- en communicatietechnologie (ICT). De functioneel beheerder gaat deel uitmaken van het cluster IM.

Het werkveld

Het applicatielandschap van de provincie verandert. Applicaties maken vaak deel uit van een keten van applicaties, waarbij de technische koppelingen tussen applicaties steeds belangrijker worden. Daarnaast worden steeds meer applicaties als clouddienst afgenomen. De technische architectuur van de provincie schrijft voor dat systemen niet via één-op-één maatwerkkoppelingen aan elkaar worden gekoppeld, maar via een koppelvlak dat voldoet aan open standaarden. Onlangs zijn bij de provincie voor dit doel een Enterprise Service Bus (ESB) en tooling voor Identity en Access Management (IAM) aangeschaft.

Daarnaast werkt de provincie aan de aanschaf en inrichting van een “Dataplatform” voor de ontsluiting en analyse van data. Als dit Dataplatform in 2020 operationeel wordt zal ook voor deze applicatie functioneel beheer noodzakelijk zijn.

De provincie Flevoland zoekt een functioneel beheerder die de koppelingen in het applicatielandschap blijvend gaat beheren. Je bent bereid en in staat om ook koppelingen te beheren die niet via deze beide systemen zijn vormgegeven. Daarnaast zie je het als een uitdaging om op termijn een rol te spelen bij het functioneel beheer van het Dataplatform.

Wat breng je mee?

Als functioneel beheerder ben je de spil op operationeel niveau bij het vormgeven en beheren van koppelingen tussen applicaties. Je beheert bestaande koppelvlakken en bent betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe koppelingen. Je voert je werkzaamheden zelfstandig uit, maar werkt daarbij nauw samen met de leveranciers, een technisch architect (bij het ontwerpen van nieuwe koppelingen), de contractmanager bij de afdeling IV en de functioneel beheerders van gekoppelde systemen. Je stemt waar nodig ook af met de systeemeigenaren van die applicaties. In de IAM-tool beheer je de gedefinieerde rollen voor rechten in systemen. Je levert een bijdrage aan de onderlinge vervanging van functioneel beheerders bij afwezigheid.

Je hebt de volgende achtergrond:

 • Afgeronde opleiding HBO-ICT (of een andere relevante opleiding);
 • Certificaat BiSL Foundation (of bereid dit certificaat te behalen);
 • Klantgericht, communicatief vaardig, verbinder, teamspeler;
 • Minimaal 3 jaar ervaring als (senior) functioneel beheerder. Ervaring in een vergelijkbare rol binnen de overheid is een pre;
 • Gedegen kennis van moderne technologie en open standaarden op het gebied van gegevenskoppelingen. Ervaring met het werken via een ESB is een pre;
 • Gedegen kennis van identity en access management gebaseerd op role based access control (RBAC);
 • Kennis van en ervaring met de implementatie van IAM-oplossingen.

Wat bieden wij jou?

 • Een functie met groeimogelijkheden in een ICT-omgeving die sterk in beweging is in het kader van de cloudstrategie van de provincie;
 • Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt minimaal €2.708,13 en maximaal €3.868,75 bruto per maand (schaal 9) bij een 36-urige werkweek;
 • Een Individueel Keuze Budget van 22% bovenop jouw salaris;
 • Een NS businesskaart of kilometervergoeding;
 • In verband met flexwerken bieden wij jou een mobiele werkplek met passende middelen waardoor jij overal kunt werken;
 • Mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen via een eigen opleidingsbudget van € 5.000,00;
 • Een dienstverband voor 1 jaar met bij goed functioneren uitzicht op een vaste aanstelling;
 • Je werkplek is op 2 minuten loopafstand van station Lelystad.

Interesse?

Reageer dan vóór 16 december 2019 via het sollicitatieformulier. Voor meer informatie kun je terecht bij Marten Tilstra, bureauhoofd IV, 0320 265 350. De vacature wordt zowel intern als extern uitgezet. Een VOG maakt onderdeel uit van de procedure. Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature delen op:

Referentienummer:

1973

Regio:

Heel Nederland

Sluitingsdatum:

14-12-2019

Locatie:

Lelystad

Contactpersonen:

Dick Visscher
tel.: 0320-265317
Marten Tilstra
tel.: 0320 265 350

Company homepage:

http://www.flevoland.nl/home
Terug naar boven