Provincie Flevoland Expertiseteam Bodem & Water
Terug naar vacature-overzicht

Junior waterspecialisten

32 - 36 uur | HBO/WO | min. € 3.338,- en max. € 5.133,-

Het Flevolandse watersysteem is op de tekentafel ontworpen en robuust vormgegeven. We zijn rijk aan water en voeren samen met onze partners veel watertaken uit. Daarnaast moeten we oplossingen blijven ontwikkelen voor een duurzaam watersysteem. Daarom zijn we op zoek naar 8 nieuwe collega’s die ons expertiseteam Water komen versterken.

Wat zijn onze uitdagingen?

Niets zo lekker als een glas fris water uit de kraan op een warme dag. En wat een lol beleven we al spetterend in de recreatieplas om de hoek. Water is de basis voor ieders leven. Maar zo vanzelfsprekend is water niet. Onder meer klimaatverandering, bodemdaling en waterkwaliteit dwingen ons anders naar water te kijken. Omdat Flevoland een relatief goede uitgangspositie heeft als het gaat om schoon water, voldoende waterbeschikbaarheid en veilige dijken, kan het watersysteem bijdragen aan realisatie van andere functies, maar tegelijkertijd stelt het watersysteem ook grenzen aan bepaalde ontwikkelingen.

Dit vraagt om nieuwe keuzes en strategieën die ervoor zorgen dat ons watersysteem op lange termijn op orde blijft én dat het kan bijdragen aan realisatie van andere opgaven in ons gebied. Denk daarbij aan de energietransitie vanwege besparings- en innovatiemogelijkheden en de transitie naar een circulaire economie, waarbij onze landbouw op een andere manier met water zou kunnen omgaan. Anders denken, experimenteren, vooruit kijken en komen. Dat doen we in Flevoland. Het zit in ons dna.  

Een grote verandering is de verschuiving van ‘snel overtollig water afvoeren’ naar een duurzamer systeem: water vasthouden. Daarbij kijken we hoe we ons watersysteem circulair kunnen maken. Om de doelen te bereiken hebben we onze gebiedspartners hard nodig, zoals het waterschap, gemeenten, boeren en het bedrijfsleven. Flevoland: samen aanpakken en samen leven. 

Wat ga je doen?

We zijn bezig met de vorming van een nieuw expertiseteam Water. Welke rollen en taken bij jou komen te liggen, verkennen we samen en hangt af van je kennis, talenten en ambities. In alle rollen binnen het team is het belangrijk dat je nieuwe ontwikkelingen kunt verbinden met wat er al in het verleden is ontwikkeld. Het aangaan van nieuwe samenwerkingen staat daarbij centraal.

Onderwerpen waarmee je aan de slag zou kunnen gaan zijn bijvoorbeeld waterkwaliteit (in het bijzonder de Kaderrichtlijn Water), grondwaterbescherming, drinkwater, zoetwaterbeschikbaarheid, bodemdaling of waterveiligheid. Voor meer achtergrondinformatie verwijzen we je graag naar onder watermonitor: Monitor Waterprogramma (arcgis.com)
De primaire taken van het team omvatten het ontwikkelen, implementeren, monitoren en evalueren van waterbeleid. Verder zijn we ook verantwoordelijk voor de opdracht voor bepaalde grondwatertaken (oa monitoring) aan de omgevingsdienst (OFGV) en het toezicht op het waterschap Zuiderzeeland. Daarnaast werken we nauw samen met andere overheden, belangenorganisaties en drinkwaterbedrijf Vitens.

Waar kom je te werken?

Provincie Flevoland is een uitdagende en inspirerende werkgever. Ons werkveld? De samenleving! Elke dag werken wij aan Flevoland op het gebied van wonen, werken, recreëren en ondernemen. We zijn een flexibele en slagvaardige organisatie die snel reageert op veranderingen in onze omgeving. We geven medewerkers de ruimte om te groeien, om zichzelf te zijn, een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van Flevoland en goed in hun vel te zitten. Zo zorgen wij voor bevlogen en betrokken medewerkers.

Het nieuw te vormen expertiseteam Bodem en Water speelt een centrale rol bij het strategisch waterbeleid van onze provincie. Als waterspecialist zet je je in de volle breedte in om de wettelijke taken en ambities van de provincie Flevoland in te vullen. Dat doe je in nauwe samenwerking met onze partners en je collega's van natuur, landbouw, economie en ruimte.

Wat bieden wij jou

We bieden alle ruimte om je talenten verder te ontwikkelen en investeren in je groei. Je krijgt veel vertrouwen en verantwoordelijkheid. Je kunt rekenen op:

  • Afhankelijk van je opleiding, kennis en werkervaring een salaris van minimaal € 3.338,- en maximaal € 5.133,-  bruto per maand bij een 36-urige werkweek (schaal 9 of 10, cao provincie).
  • Bovenop je salaris een individuele Keuze Budget van ruim 22%. Hiermee kies je zelf voor extra geld, meer verlofuren, fiscaal voordeel op een deel van de kosten voor je sportschool of een fiets.
  • Je krijgt een uitstekende pensioenregeling bij het APB, korting op zorgverzekeringen en hebt de mogelijkheid je extra te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid.
  • Voor je woon/werkverkeer ontvang je een NS Business Card of kom je met de auto, dan hebben we een goede kilometervergoeding;
  • Een persoonlijk opleidingsbudget van € 6.000,- dat je volledig kunt inzetten voor je persoonlijke ontwikkeling. Zoals het volgen van een opleiding rondom water en een andere opleiding die je interessant vindt.
  • Een dienstverband voor 1 jaar met bij goed functioneren uitzicht op een vaste aanstelling.
  • Een telefoon en laptop van de zaak en een prachtige moderne werkplek op 2 minuten lopen van station Lelystad.

Wat jij meebrengt

In de eerste plaats, passie voor water. Het vakgebied kent weinig geheimen voor je en als onderwerpen nieuw zijn voor je, bijt je je met een gezonde dosis nieuwsgierigheid er in vast.  Je beschikt over HBO/WO werk- en denkniveau. Een afgeronde opleiding op het gebied van water, bodem en/of milieu is gewenst, maar niet noodzakelijk. Daarnaast heb je affiniteit met politiek-bestuurlijke processen.

Verder breng je de volgende competenties mee:

  • Samenwerken. Waarbij je in staat bent een bijdrage te leveren aan een gezamenlijk resultaat door contacten te leggen met collega’s en onze samenwerkingspartners, door goed te luisteren, vragen te stellen en nieuwsgierig te zijn. 
  • Analytisch. Waarbij je zicht hebt op je eigen werkveld  en de keten waarbinnen je werkzaam bent.
  • Actiegericht. Zorgen dat de doelstellingen daadwerkelijk gerealiseerd worden, waarbij je acties onderneemt voor het realiseren van concrete resultaten.

Meer informatie en reageren

Nieuwsgierig naar werken met Flevolands water? En wil je eerst meer weten voordat je solliciteert? Kom dan bij ons aan boord! Op vrijdag 11 oktober organiseren we een netwerk- en kennismakingsevent op het zeilschip de Abel Tasman in Lelystad. Tijdens een drie uur durende tocht kun je alles ontdekken over de Flevolandse wateren, de grootste uitdagingen waar we als provincie mee te maken hebben en je kunt kennismaken met een aantal van onze collega’s. Kijk op deze pagina voor meer informatie.

Pas je binnen het profiel en heb je liever een kop koffie of thee op kantoor? We maken graag kennis met je! Op deze manier kun je rustig met ons in gesprek en heb je alle ruimte om je vragen stellen. De afspraken plannen we in vanaf maandag 14 oktober. Neem contact op met Anneke de Boer (06- 20 67 85 56) om een afspraak te maken.

Meteen solliciteren? Dat kan natuurlijk ook. Reageer via de sollicitatiebutton en laat je gegevens achter. We nemen dan binnen enkele werkdagen contact met je op.

Zodra we de juiste matches gevonden hebben, sluiten we de vacature.

Vacature delen op:

Referentienummer:

2488

Regio:

  • Flevoland

Contactpersonen:

Anneke de Boer

mobiel: +31 62067855

Kantooradres:

Visarenddreef 1 8232 PH Lelystad

Locatie: