Provincie Flevoland Expertiseteam Europa
Terug naar vacature-overzicht

Projectleider Europese Financiering (GLB)

32 - 36 uur | HBO | min. €  3.644,44 - max. € 6.783,52

 

Wil jij je inzetten voor de verdere innovatieve en duurzame ontwikkeling van de landbouw en leefbaarheid van het landelijk gebied in Flevoland door uitvoering te geven aan het Gemeenschappelijk landbouwbeleid? Pak dan deze kans en lees verder!

Jouw toekomstige baan als Projectleider Europese Financiering

Met het gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) wordt impuls gegeven aan de innovatie en verduurzaming van de landbouwsector in Flevoland. Het GLB is een Europees programma gericht op de verduurzaming van de landbouw, verbetering biodiversiteit, waterkwaliteit en leefbaarheid van het landelijk gebied waarbij via het Nationaal Strategisch Plan (NSP) de Nederlandse invulling daarvan is uitgewerkt. Invulling geven aan dat programma in provincie Flevoland is de belangrijkste taak waar je mee aan de slag gaat binnen jouw expertiseteam Europa.

Als ‘Regiseur GLB” ben je verantwoordelijk voor een optimale en efficiënte uitvoering van het Flevolandse deel van het GLB-programma. Concreet gaat het in de komende programmaperiode om het “wegzetten” van een programma met een omvang van 33 mln. via de verschillende regelingen waarvoor de verantwoordelijkheid bij de provincies is neergelegd.  Je werk is relevant en maakt het verschil. Je gaat aan de slag met de uitvoering van de diverse regelingen waarbij projecten uitgevoerd kunnen worden gericht op de transitie van de landbouw en het landelijk gebied in Flevoland. Als regisseur stem je intern en extern af met Flevolandse partijen en collega’s betrokken bij het landelijk gebied. En zorg je voor goede afstemming en afspraken met organisaties zoals de regieorganisatie GLB en RVO om tot een goede en werkbare uitvoering te komen in samenwerking met een ervaren collega.

Waar kom je te werken?

Als jongste provincie van Nederland zijn we gewend om voorop te lopen. Nog altijd in de geest van de oude pioniers, maar met de nieuwste ideeën. Flevoland, een plek waar letterlijk de ruimte is. De ruimte om te werken, te leven en te groeien.  Je gaat aan de slag in een lerende organisatie waarin professionaliteit van medewerkers centraal staat. Innovatief en vernieuwend. 

Je komt te werken binnen het expertiseteam Europa. Samen met dit enthousiaste team vorm jij de schakel tussen Flevoland en Brussel. Aan de ene kant signaleert en adviseert het team over Europese ontwikkelingen aan projectleiders en beleidsadviseurs en koppelt het team concrete projecten vanuit de Flevolandse opgaven, programma's en projecten aan Europese financieringsprogramma's. Aan de andere kant behartigt het team de Flevolandse beleidsbelangen in Europa en beïnvloeden we nieuwe maatregelen van de Europese Unie aan de voorkant. Dit is van belang, omdat regelgeving vaak wordt doorvertaald naar nationale wetgeving of nationaal beleid. Om onze impact in Europa te vergroten verloopt belangenbehartiging ook via koepelorganisaties als het Interprovinciaal Overleg en het Huis van de Nederlandse Provincies. Wij werken nauw samen met koepelorgaisaties, maar ook met partijen als Regio Randstad en buitenlandse regio's en netwerken.

Wij willen graag een inclusieve organisatie zijn waarin we elkaar helpen en zorgen voor een klimaat waarin iedereen zich gehoord voelt en kan werken aan de eigen ontwikkeling. Samen realiseren we de maatschappelijke opgaven waar we als organisatie voor staan.

Wat breng jij mee?

Je weet verbindend en flexibel te onderhandelen en samen te werken met partijen buiten de organisatie en met de expertiseteams binnen de organisatie. Je bent werkzaam binnen een complex speelveld van overheden, maatschappelijke organisaties en private partijen. De interne en externe belangen weet je, binnen de gestelde kaders, te verenigen. Daarnaast heb je:

  • WO werk- en denkniveau en een afgeronde HBO+ of academische opleiding;
  • Ruime werkervaring met het voorbereiden, uitvoeren en resultaatgericht leiden van projectrealisatie in een complexe maatschappelijke omgevind;
  • Aantoonbare ervaring met Europese programma's;
  • Kennis en ervaring binnen politiek-bestuurlijke processen;
  • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden, in woord en geschrift.

Als persoon ben jij:

  • Zelfstandig, je staat stevig in je schoenen en bent proactief;
  • Besluitvaardig en resultaatgericht, daarbij toon je lef en initiatief;
  • Overtuigend en je hebt doorzettingsvermogen;
  • Gevoel voor humor, puzzelkracht en relativeringsvermogen;
  • Iemand die zich complexe materie snel eigen maakt.

Wat bieden wij jou aan?

  • Een salaris van minimaal € 3.644,44 en maximaal € 6.783,52 (schaal 10 t/m 12) bruto per maand bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van ervaring en opleiding;
  • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het Individuele Keuze Budget van circa 22% boven op je maandelijkse salaris, de mogelijkheid om extra vakantiedagen bij te kopen, een goede pensioenregeling, een laptop van de zaak en een NS Business Card;
  • Een persoonlijk opleidingsbudget van € 5.000,- ;
  • Een dienstverband voor 1 jaar met bij goed functioneren uitzicht op een vaste aanstelling;
  • Een werkplek op 2 minuten lopen van station Lelystad.

Meer informatie en reageren

Enthousiast geworden na het lezen van de vacature? Reageer dan zo snel mogelijk via de sollicitatiebutton en laat je gegevens achter. Wij komen graag met jou in contact!

Wil je eerst meer weten over deze vacature, dan kun je contact opnemen met Petra ter Voert-Arxhoek, Manager expertiseteam Europa en expertiseteam Subsidies via petra.tervoert@flevoland.nl of 06-54354016.

Vacature delen op:

Referentienummer:

2476

Regio:

  • Flevoland

Startdatum:

05-07-2024

Contactpersonen:

Rachelle Blidariu

tel.: +31 0642359719

Kantooradres:

Visarenddreef 1 8232 PH Lelystad

Locatie: