Provincie Flevoland Statengriffie
Terug naar vacature-overzicht

Commissiegriffier en Strategisch adviseur

36 uur | HBO | min. € 4.682,57  max. € 6.618,07

 

Wil jij een verantwoordelijke functie waarin je onze volksvertegenwoordigers, Provinciale Staten van Flevoland, ondersteunt en je eigen statencommissie ‘draait’? Ben jij bovendien een stevige persoonlijkheid, ben je een zelfstarter, heb je analytisch vermogen en wil jij ook optreden als adviseur voor de Provinciale Staten? Lees dan verder.

Jouw toekomstige baan als Commissiegriffier en Strategisch adviseur

In deze functie ben je verantwoordelijk voor je ‘eigen’ Commissie, ingesteld door Provinciale Staten. Je bent bekend met juridische zaken, hebt affiniteit met politiek en een goed gevoel voor formele en informele verhoudingen. Je hebt een scherp oog voor de positie van de statengriffie en het bijhorend werkterrein en bent gesprekspartner voor statenleden en bestuurders.  Jouw verantwoordelijkheden worden:

  • Zorgdragen voor de agendavorming, stukkenstroom en besluitvorming in de commissie, in samenspraak met de voorzitter.
  • Optreden als eerste adviseur van Provinciale Staten vanuit verschillende invalshoeken: procedureel, procesmatig, strategisch;
  • De kwaliteit van het politieke besluitvormingsproces organiseren en bewaken;
  • Provinciale Staten adviseren over het gebruik van politieke instrumenten;
  • Werkbezoeken (mede) organiseren, en ook trainingen en andere bijzondere werkvormen ten behoeve van Provinciale Staten;
  • Meedenken over het ontwikkelen en implementeren van nieuwe werkvormen om de maatschappij te betrekken bij Provinciale Staten en Provinciale Staten dichter bij de maatschappij te brengen;

Waar kom je te werken?

De Statengriffie is het ambtelijk apparaat van Provinciale Staten (PS) en treedt op als eerste adviseur. Zij biedt een breed scala aan ondersteuning: van stukkenstroom tot de inzet van politieke instrumenten, van werkbezoeken tot burger- of stateninitiatieven.
Aan de hand van het motto ‘Ruimte voor de politiek’ werken we aan de ambitie om elk statenlid hierbij tot zijn recht te laten komen.

De Statengriffie ondersteunt Flevolandse Statenleden bij alle rollen: kaderstellen, controleren en volksvertegenwoordigen. Dit vraagt niet alleen om kwalitatief hoogwaardige advisering, soms ook onder hoge tijdsdruk. Maar ook om maximale transparantie, weinig belemmerende regels en optimale kennisdeling.

Er zijn voldoende uitdagingen: Ontwikkelingen zoals (boven)regionale samenwerking, verdere digitalisering en communicatie via social media vragen om nieuwe vormen van democratische legitimatie en hebben impact op traditionele vergaderstructuren.

Een kwalitatief hoogwaardig openbaar bestuur vraagt om een bijdrage van ons allemaal. Draag jij hieraan bij? Dan ga je deel uitmaken van een creatief en ontwikkelgericht team dat nu bestaat uit 11 collega’s. Benieuwd naar onze visie? Klik dan op deze link.

Wat breng jij mee?

Je hebt affiniteit met de (provinciale) politiek en je hebt een goed gevoel voor formele en informele verhoudingen. Daarbij heb je een scherp oog voor de positie van de Statengriffie en het bijhorend werkterrein. Je bent een gesprekspartner voor statenleden en bestuurders. Daarnaast ben je in staat tot conceptueel denken en breng je dit over op anderen. Je hebt het vermogen anderen te activeren en te inspireren. Jouw profiel voldoet aan de onderstaande vereisten:

  • WO werk- denkniveau met een juridische dan wel bestuurskundige opleiding of een opleiding met aanvullende kennis en ervaring op een vergelijkbaar niveau;
  • Ruime ervaring met het werken in een complexe politiek-bestuurlijke omgeving,  het opstellen van complexe en politiekgevoelige beleids- en discussienota’s en behandeladviezen;
  • Stressbestendigheid, sterke communicatieve vaardigheden, flexibiliteit in taakuitoefeningen en beschikbaarheid.

Als persoon ben jij:

  • Gericht op samenwerking;
  • Resultaatgericht;
  • Omgevingsbewust;
  • Autonoom.

 Het werk op de statengriffie brengt regelmatig piekbelasting met zich mee en vraagt om stressbestendigheid en flexibiliteit in taakuitoefening en beschikbaarheid.

Wat bieden wij jou aan?

  • Een salaris van minimaal € 4.682,57 en maximaal € 6.618,07 (schaal 12) bruto per maand bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van ervaring en opleiding;
  • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een Individueel Keuze Budget van ongeveer 22% boven op je maandelijkse salaris. Daarmee kun je bijvoorbeeld extra vakantiedagen bij kopen. Ook krijg je een goede pensioenregeling, een laptop en een NS Business Card;
  • Een persoonlijk opleidingsbudget van € 5.000,-
  • Een dienstverband voor 1 jaar met bij goed functioneren zicht op een vaste aanstelling;
  • Een werkplek op 2 minuten lopen van station Lelystad en de mogelijkheid om thuis te werken met bijbehorende (ergonomische) thuiswerkmiddelen.

Meer informatie en reageren

Wil jij je talenten graag inzetten bij provincie Flevoland? Reageer dan via het sollicitatieformulier. Wil je eerst meer weten over deze vacature, dan kun je contact opnemen met Amanda Kost, Statengriffier via 06- 15239805 of Onno Quispel adviseur recruitment, via 06- 41767462.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure. Voor aanstelling vragen wij om een VOG. Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature delen op:

Referentienummer:

2474

Regio:

  • Flevoland

Contactpersonen:

Kantooradres:

Visarenddreef 1 8232 PH Lelystad

Locatie: