Provincie Flevoland Statengriffie
Terug naar vacature-overzicht

Politiek webredacteur

36 uur | HBO / WO | min. € 3.385,60 en max. € 4.778,94 

 

Ben jij in staat om te denken vanuit de inwoners van Flevoland en weet jij alles over digitale toegankelijkheid? Deel jouw passie en kennis over online dienstverlening om de informatiepositie van onze volksvertegenwoordigers, de Provinciale Staten van Flevoland, te verbeteren. Lees snel verder en hopelijk zien we je snel in het Provinciehuis van Flevoland!

Jouw toekomstige baan als webredacteur?

Als webredacteur bij de Statengriffie Flevoland werk je iedere dag aan het optimaliseren, redigeren en structureren van content op de website van de Provinciale Staten van Flevoland.

De Provinciale Staten/griffie werkt voortdurend aan het verbeteren van de (online) informatievoorziening. De website van de Provinciale Staten heeft hierin een belangrijke rol. De website wordt niet alleen gebruikt door Statenleden, maar ook door de Flevolandse inwoners.

Aan jou de taak om samen met de huidige externe projectleider informatievoorziening, je collega's van de Statengriffie en de rest van de organisatie, de website naar een hoger niveau te tillen zodat op verschillende manieren informatie te vinden is. Een voorbeeld hiervan is om de informatie niet alleen agenda gedreven aan te bieden, maar ook informatie op thema/onderwerp aan te bieden. Vervolgens voer je de wijzigingen uit en ben je verantwoordelijk voor de doorontwikkeling.

Daarna voer je regelmatig een gebruikersonderzoek uit om te weten welke informatie van belang is. Je hanteert en bewaakt de huisstijl, bent aanspreekpunt voor digitale toegankelijkheid en kunt het belang hiervan uitleggen.

Als webredacteur heb je affiniteit met de politiek en het democratisch proces. Je bent geïnteresseerd in de wijze waarop agendavorming, stukkenstroom en besluitvorming tot stand komt. Je komt met ideeën om via de website/online belangrijke onderwerpen onder de aandacht te brengen en inwoners en ondernemers te motiveren om te participeren en hun stem te laten horen.

Waar kom je te werken?

De Statengriffie is het ambtelijk apparaat van Provinciale Staten (PS) van Flevoland en treedt op als eerste adviseur. Ook worden de Statenleden ondersteund bij alle werkzaamheden. De Statengriffie biedt een breed scala aan ondersteuning. Dit gaat van het faciliteren van de stukkenstroom voor vergaderingen tot de inzet van politieke instrumenten, het organiseren van werkbezoeken en burger- of stateninitiatieven.

Om alle fracties in Provinciale Staten tot hun recht te laten komen, zoekt de Statengriffie hiertoe steeds 'Ruimte voor de politiek'. Dit vraagt niet alleen om kwalitatief hoogwaardige advisering, soms ook onder hoge tijdsdruk, maar dit vraagt ook om maximale transparantie, weinig belemmerende regels en optimale kennisdeling. De Statengriffie is in belangrijk mate daardoor ook een informatiemakelaar.

Provinciale Staten hebben te maken met een hoge vergaderdruk en met een intensieve informatiestroom. Dit bemoeilijkt het voor Statenleden en de Flevolandse inwoner om grip te houden op specifieke onderwerpen. De informatie wordt nu agenda- gedreven aangeboden. De wens is om de informatie ook op thema/onderwerp aan te bieden.

Een kwalitatief hoogwaardig openbaar bestuur vraagt om een bijdrage van ons allemaal. Draag jij hieraan bij? Dan ga je deel uitmaken van een creatief en ontwikkelgericht team dat nu bestaat uit twee commissiegriffiers, drie statenadviseurs, drie griffiemedewerkers, een adjunct-griffier en een Statengriffier.

Wat breng je mee?

  • Een afgeronde HBO- of WO-opleiding.
  • Minimaal 5 jaar ervaring met webredactie binnen de overheid.
  • Foutloos én SEO-proof kunnen schrijven/redigeren, in het Nederlands.
  • Kennis van contentmanagementsystemen (CMS), HTML en programma's als Canva of Photoshop.
  • Het kennen en toepassen van relevante wet- en regelgeving zoals de WCAG 2.1.
  • Ervaring met het vertalen van inhoudelijk complexe onderwerpen naar begrijpelijke taal.
  • Ervaring met het werken in complexe organisatorische/bestuurlijke omgevingen.
  • Ervaring met het omgaan van verschillende stakeholders binnen een organisatie.
  • Affiniteit met de Provinciale Staten/Griffie politiek-bestuurlijke onderwerpen, verhoudingen en besluitvorming.
  • Je begrijpt dat het essentieel is dat administratieve processen en communicatie rondom besluitvormingsprocessen vlekkeloos en soepel verloopt.
  • Je bent bereid om samen met het team (waar nodig) ook in de avonduren te werken, bijvoorbeeld tijdens de Provinciale Staten vergadering.


Als persoon ben jij:

  • Goed in het aanbrengen van structuur en een kritisch en analytisch denker.
  • Iemand die graag in teamverband, maar je gaat net zo graag zelfstandig aan de slag.
  • Leergierig, proactief en kan onder tijdsdruk werken op verschillende projecten.

Wat bieden wij

  • Een salaris van minimaal € 3.385,60 en maximaal € 4.778,94 bruto per maand (schaal 10) bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van ervaring en opleiding.
  • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een Individueel Keuze Budget van 22,37% bovenop je maandelijkse salaris (inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering). Daarmee kun je bijvoorbeeld extra vakantiedagen bij kopen. Ook krijg je een goede pensioenregeling, een laptop en telefoon van de zaak (bruikleen) en een NS Business Card.
  • Mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen via een persoonlijk opleidingsbudget van € 5.000, -.
  • Een dienstverband voor 1 jaar, met bij goed functioneren uitzicht op een vaste aanstelling.
  • Een werkplek op 2 minuten lopen van station Lelystad en plus een volledig ingerichte ergonomische thuiswerkplek. We werken in een omgeving die het best aansluit bij het vraagstuk waar je mee bezig bent. Dat kan vanuit huis, het provinciehuis of een andere omgeving. Afstemming gebeurt in overleg.

Meer informatie en reageren

Enthousiast geworden na het lezen van de vacature? Reageer dan voor 3 juni 2024 a.s. via de sollicitatiebutton en laat je gegevens achter. Wij komen graag met jou in contact!

Wil je eerst meer weten over deze vacature, dan kun je contact opnemen met Erik Krüse, Recruitment Adviseur via 06 41656581 of Erik.Kruse@Flevoland.nl.

 

 

Vacature delen op:

Referentienummer:

2450

Regio:

  • Flevoland

Sluitingsdatum:

26-05-2024

Locatie:

Lelystad

Contactpersonen:

Kantooradres:

Visarenddreef 1 8232 PH Lelystad

Locatie: