Provincie Flevoland
Terug naar vacature-overzicht

(senior) Adviseurs Energie

32 - 36 uur | HBO | min. € 3.935,54 en max. € 5.564,56 

 

De energietransitie vraagt om ingrijpende aanpassingen aan het energiesysteem en energiegebruik. Dit stelt ons, samen met onze gebiedspartners, de komende decennia voor technische, ruimtelijke en maatschappelijke vraagstukken. Niet alleen om de klimaatdoelen te halen, maar ook om ervoor te zorgen dat bestaande en nieuw te ontwikkelen woon- en werkgebieden verzekerd zijn van de benodigde energie. Leveringszekerheid en betaalbaarheid van energie voor bewoners en bedrijven zijn daarbij belangrijk. Naast knelpunten die opgelost moeten worden, zoals de huidige netcongestie, zijn er ook volop kansen voor innovatie en het versterken van een goed vestigingsklimaat in Flevoland voor bedrijven, onderwijs- en onderzoeksinstellingen op het gebied van bijvoorbeeld de waterstof- en circulaire economie.

Wil je hieraan deelnemen als verbinder, samen met je collega’s en jouw omgeving? Lees dan verder!

Waar kom je te werken?

Samen met je collega’s maak je onderdeel uit van het Expertiseteam Energie. Voor meer informatie: Energie en duurzaamheid - Provincie Flevoland. Je werkt, binnen en buiten het provinciehuis, samen aan de maatschappelijke opgave rondom de energietransitie. In overleg met de manager en het team kijken we waar jouw inzet het beste past. Hierbij kijken we niet alleen naar je kennis, maar ook naar de andere kwaliteiten die jij meebrengt naar onze organisatie. Het speelveld van de opgave energie is divers en dynamische, waardoor jouw werkzaamheden dat ook zijn.

Onderwerpen waaraan je zou kunnen werken zijn de aanpassingen in de netinfrastructuur, onorthodoxe oplossingen voor netcongestie, energiehubs en grootschalige projecten voor zonne-energie.

Jouw toekomstige baan als adviseur energie

Als adviseur draag je procesmatig en inhoudelijk bij aan de uitvoering van de doelstellingen voor de provincie met betrekking de energietransitie.

Als provincie zijn wij actief betrokken bij de voorbereidingen voor de komst van een 2-tal nieuwe hoogspanningsleidingen en werken we aan oplossingen voor de problematiek van de netcongestie, maar denken we ook mee bij grootschalige projecten voor zonne-energie met multifunctioneel ruimtegebruik. Daarnaast leveren wij een kwalitatieve bijdrage in de integrale beleidsontwikkeling. Dit alles binnen een politiek bestuurlijke omgeving.

Als adviseur houd je je voornamelijk bezig met het realiseren van onze beleidsdoelstellingen, en waar nodig aanpassen van dit beleid, door integraal samen te werken binnen en buiten de provinciale organisatie.

Als senior adviseur verbreed je dit met strategische advisering.

Vanuit jouw expertise ben je ook een sparringpartner van management en bestuurder(s) binnen Provincie Flevoland. Je werkt op een participatieve wijze veel samen met bijvoorbeeld gemeenten, netbeheerders en andere teams binnen de provinciale organisatie. Je zoekt de integraliteit, samenhang en samenwerking met andere beleidsvelden.

De opgave is veelomvattend en vraagt om intensieve en nieuwe manieren van samenwerking en integraal denken. Jouw inzet kunnen we daar goed bij gebruiken.

Wat breng je mee?

Wij vinden het belangrijk dat jij een teamspeler bent en daarbij humor en relativeringsvermogen hebt. Ook kun jij een enthousiasmerende, maar standvastige rol aannemen binnen het dynamische speelveld van de energietransitie.

Wij zien graag het onderstaande terug in jouw CV:

  • HBO+/Academisch werk- en denkniveau, met kennis en inzicht op de algehele elektriciteitsinfrastructuur. Ruime ervaring in dit werk is een pré.
  • Ervaring met het ontwikkelen van energiebeleid en/of het uitvoeren van energieprojecten.
  • Dat je een verbinder bent, met anderen en met jouw omgeving.
  • Dat je reageert vanuit een technische interesse, en/of vanuit je competities en/of vanuit je kennis en interesse met betrekking tot duurzaamheid.
  • Kennis en ervaring over ruimtelijke ordening is een pre.

Als persoon ben jij:

  • Iemand met een eigen visie op de maatschappelijke opgave van de energietransitie.
  • Iemand die van aanpakken weet.
  • Iemand die innovatief is en de passie heeft om met vernieuwende ideeën of visies te komen.
  • Voorzien van een groen hart.
  • Een verbinder.

Wat bieden wij jou?

  • Een salaris van minimaal € 3.935,54 en maximaal € 5.564,56 (schaal 11, medior) en minimaal € 4.466,67 en maximaal € 6.323,27 (schaal 12, senior) bruto per maand op basis van de CAO provincies 2023, afhankelijk van ervaring en opleiding.
  • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een Individueel Keuze Budget van 22,37% bovenop je maandelijkse salaris. Daarmee kun je bijvoorbeeld extra vakantiedagen kopen. Ook krijg je een goede pensioenregeling, een laptop en telefoon van de zaak en een NS Business Card.
  • Een persoonlijk opleidingsbudget van € 5.000,- voor 5 jaar.
  • Een dienstverband voor 1 jaar met bij goed functioneren zicht op een vaste aanstelling.
  • Een werkplek op 2 minuten lopen van station Lelystad en de mogelijkheid om een deel van de tijd thuis te werken met bijbehorende (ergonomische) thuiswerkmiddelen.
  • Mooie ontwikkel- en doorgroei mogelijkheden.

Meer informatie en reageren

Enthousiast geworden na het lezen van de vacature? Reageer dan zo snel mogelijk a.s. via de sollicitatiebutton en laat je gegevens achter. Wij komen graag met jou in contact!

Wil je eerst meer weten over deze vacature, dan kun je contact opnemen met Anneke de Boer Recruiter via 06 20678556 of anneke.deboer@Flevoland.nl. Je mag ook mailen met Sandra van der Vegt, Manager expertiseteam Energie, via sandra.van.der.vegt@flevoland.nl.

Vacature delen op:

Referentienummer:

2351

Regio:

  • Flevoland

Vacaturetype / functietype:

Contract

Kantooradres:

Visarenddreef 1 8232 PH Lelystad

Locatie: