Provincie Flevoland Informatievoorziening
< Terug naar lijst

Adviseur/functioneel beheerder MS Office365 (0,8 fte)

Solliciteren

Heb jij gedegen kennis van alle mogelijkheden van de applicaties in de MS Office365 suite? En zie je het als een uitdaging om organisaties in de volle breedte te ondersteunen bij het optimaal gebruik van de onderdelen van de MS Office365 suite? Herken je zelfstandig kansen en mogelijkheden om de processen binnen de organisatie te verbeteren door toepassing van de MS Office365 applicaties, en kun jij gebruikers hierbij meekrijgen? Dan zoeken wij jou voor de functie van adviseur/functioneel beheerder MS Office365.

De afdeling IV

Je opereert vanuit de (ondersteunende) afdeling Informatievoorziening (IV). De afdeling (25 fte) zorgt zowel voor goed en veilig functionerende ICT-systemen als voor de ondersteuning van de realisatie van de uitdagende IV-projectenportfolio van de provincie.

De afdeling IV is in 2016 gevormd en bestaat uit 3 clusters: Beleid & architectuur (B&A), Informatiemanagement (IM) en Informatie- en communicatietechnologie (ICT). De adviseur/functioneel beheerder MS Office365 gaat deel uitmaken van het cluster IM en ondersteunt gebruikers in de gehele organisatie.

Het werkveld: MS Office365 bij de provincie Flevoland

Onlangs is de Office365 in gebruik genomen bij de provincie Flevoland. Naast veelgebruikte kantoorautomatisering (MS Word, MS Excel, MS Powerpoint, MS Outlook) wordt ook gebruik gemaakt van enkele vakspecifieke onderdelen van de MS Office365 suite (MS Visio, MS Project, MS Access) en tools voor digitaal samenwerken: MS OneDrive, MS OneNote en Skype voor Bedrijven. De komende tijd worden ook MS Sharepoint (voor online samenwerking) en MS Dynamics (voor relatiebeheer) in gebruik genomen.

De afgelopen anderhalf jaar is een externe adviseur/functioneel beheerder ingehuurd die het reguliere functioneel beheer van de Office365-applicaties en de projectwerkzaamheden voor Sharepoint en Dynamics heeft begeleid. De provincie Flevoland zoekt nu een gedreven, vakbekwame en klantgerichte adviseur/functioneel beheerder die deze rol blijvend binnen het team Informatiemanagement kan invullen.

Wat ga je doen?

Als adviseur/functioneel beheerder ben je de spil tussen de business en de functionele inrichting van de applicaties die je beheert, en de leveranciers van deze applicaties.

In je adviesrol ondersteun je de afdelingen van de provincie bij een optimale toepassing van de MS Office365 applicatie bij hun bedrijfsprocessen. Je identificeert relevante ontwikkelingen in de werkprocessen van de afdelingen en vertaalt deze zelfstandig naar (wijzigingen in) de inrichting van de MS Office365 applicaties. Zo werk je zelfstandig een aantal use cases voor Sharepoint uit in samenwerking met de andere afdelingen. Daarnaast adviseer je het management over optimale toepassing van MS Office365 en bereid je besluitvorming over belangrijke wijzigingen voor.

In je rol als functioneel beheerder ondersteun je daarnaast gebruikers bij functionele vragen en  storingen in de MS Office365 pakketten. Je neemt deel aan projecten die ‘jouw’ applicaties raken. Je voert je werkzaamheden zelfstandig uit, maar werkt daarbij nauw samen met de andere functioneel beheerders, waarbij jullie elkaar onderling vervangen als dat nodig is. Je stemt waar nodig af met de systeemeigenaar. Je bent bereid en in staat om naast de Office365-applicaties ook één of meer andere (kleine) softwarepakketten te beheren.

Wat breng je mee?

 • Afgeronde opleiding HBO-ICT (of gelijkwaardig);
 • Certificaat BiSL Foundation (of: bereid dit certificaat te behalen);
 • Minimaal 3 jaar ervaring als (senior) functioneel beheerder;
 • Specifieke en gedegen kennis van de Office365 clouddienst, zowel de MS Office pakketten (ProPlus) als de aanvullende producten in de Office365-suite;
 • Nauwkeurig, analytisch, kwaliteitsbewust, en van nature klantgericht.

Wat bieden wij jou?

 • Een functie met groeimogelijkheden in een ICT-omgeving die sterk in beweging is in het kader van de cloudstrategie van de provincie;
 • Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt minimaal €2.969,29 en maximaal €4.241,86 bruto per maand (schaal 10) bij een 36-urige werkweek;
 • Een Individueel Keuze Budget van 22% bovenop jouw salaris;
 • Een NS businesskaart of kilometervergoeding;
 • Mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen via een eigen opleidingsbudget van € 5.000,00;
 • Een dienstverband voor 1 jaar met bij goed functioneren uitzicht op een vaste aanstelling;
 • In verband met flexwerken bieden wij jou een mobiele werkplek met passende middelen waardoor jij overal kunt werken;
 • Je werkplek is op 2 minuten loopafstand van station Lelystad.

Interesse?

Reageer dan vóór 16 december 2019 via het sollicitatieformulier. Voor meer informatie kun je terecht bij Marten Tilstra, bureauhoofd IV, 0320 265 350. Een VOG maakt onderdeel uit van de procedure. De vacature wordt zowel intern als extern uitgezet. Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature delen op:

Referentienummer:

1971

Regio:

Heel Nederland

Sluitingsdatum:

15-12-2019

Locatie:

Lelystad

Contactpersonen:

Dick Visscher
tel.: 0320-265317
Marten Tilstra
tel.: 0320 265 350

Company homepage:

http://www.flevoland.nl/home
Terug naar boven