Provincie Flevoland Bureau Wegen en Vaarwegen
< Terug naar lijst

Adviseur duurzaamheid en innovatie (1,0 fte)

Solliciteren

Ben jij een expert op het gebied van duurzaamheid? Heb jij ervaring of affiniteit met civiele techniek en wil jij een bijdrage leveren aan de verduurzaming van infrastructurele projecten en werkzaamheden? Voor onze afdeling Infrastructuur zijn wij op zoek naar een adviseur duurzaamheid en innovatie(1,0 fte).

Het werkveld

De provincie Flevoland streeft er naar om infraprojecten duurzaam te maken en innovatieve maatregelen toe te passen. Bij de aanleg, het beheer en onderhoud van o.a. (vaar)wegen, bruggen en sluizen steekt provincie Flevoland meer energie in duurzaamheid en innovatie. Bij (grote) projecten wordt gekeken welke duurzame maatregelen kunnen worden toegepast en spelen energieverbruik, materialen en innovatie een grotere rol. Een zogeheten ‘Ambitieweb’ en bijvoorbeeld de Green Deal moeten de provincie helpen. Daarmee wordt een bijdrage geleverd aan een gezond leefmilieu en het tegengaan van klimaatverandering. In duurzame infraprojecten wordt verantwoord omgegaan met grondstoffen en materialen en er wordt een goede afweging maken tussen kosten en opbrengsten. 

Wat ga je doen?

Je bent verantwoordelijk voor het monitoren en stimuleren van duurzame en innovatieve maatregelen bij infrastructurele projecten en werkzaamheden. Daarnaast zorg je voor het opstellen en uitvoeren van een programma Duurzaamheid o.a. georiënteerd door de CO2 footprint. Een belangrijke rol is ook het vergroten van het kennisniveau Duurzaamheid op de afdeling Infra. Tot slot ben je verantwoordelijk om de innovatieve ontwikkelingen op diverse gebieden van de civiele techniek bij te houden en in samenwerking met de overige adviseurs af te wegen en toe te passen.

Wat breng je mee?

Als adviseur Duurzaamheid & Innovatie beschik je over minimaal een HBO werk- en denkniveau. Je bent een expert op het gebied van duurzaamheid en kent de gerelateerde wet- en regelgeving. Je kunt als netwerker bruggen slaan tussen verschillende disciplines om complexe, uiteenlopende vraagstukken te beantwoorden. Je bent in staat om oplossingsgericht te werken en staat open voor nieuwe ontwikkelingen, waarbij vraagstukken door jou omgevormd worden naar praktische, goed onderbouwde en haalbare oplossingen. Je hebt ervaring of affiniteit met civiele techniek.

Wat bieden wij jou

  • Uitdagend werk, leuke collega’s en een dynamische omgeving;
  • Een organisatie met korte lijnen en een informeel karakter;
  • Doorgroeimogelijkheden en de ruimte om aanvullende cursussen en opleidingen te volgen;
  • Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt minimaal € 3.287,60 en maximaal € 4.696,60 bruto per maand (schaal 11) bij een 36-urige werkweek;
  • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het Individuele Keuze Budget van circa 22% bovenop je maandelijkse salaris;
  • Een dienstverband voor 1 jaar met bij goed functioneren uitzicht op een vaste baan.

De provincie

De provincie Flevoland is de jongste en tevens snelst groeiende provincie van Nederland. Een gebied waar denken en doen samenkomen in fascinerende projecten en activiteiten. De provincie is een uitdagende en inspirerende werkgever. We zijn een flexibele en slagvaardige organisatie die snel reageert op veranderingen in onze omgeving. We zoeken mensen die deze eigenschappen zelf ook in huis hebben.

De afdeling

Meer dan 100 medewerkers van de afdeling Infrastructuur houden zich bezig met de realisatie van projecten en het beheren & onderhouden van de wegen, vaarwegen, bruggen en sluizen. Wij stellen onze weg- en vaarweggebruikers voorop en werken klantgericht. De afdeling waar je komt te werken kent een hechte samenhang. Er heerst een open informele sfeer, gericht op het gezamenlijk klaren van de klus.

Meer informatie en reageren

Wil jij je talenten graag inzetten bij provincie Flevoland? Reageer dan vóór 25-04-2019 via het sollicitatieformulier. Wil je eerst meer weten over deze vacature, dan kun je contact opnemen met Peter Noordijk, manager van het bureau Wegen & Vaarwegen van de afdeling Infrastructuur via: 0320-265 560. De vacature wordt zowel intern als extern uitgezet. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Vacature delen op:

Referentienummer:

1922

Sluitingsdatum:

24-04-2019

Contactpersonen:

Dick Visscher
tel.: 0320-265317
Peter Noordijk
tel.: 0320-265560

Company homepage:

http://www.flevoland.nl/home
Terug naar boven